Diskuse

Inventura

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Nemyslím, že srovnání Pirátů a VV je adekvátní, VV snad měly být jakýmsi rozšířením ODS pro trochu jiné voliče, ale pak je ODS "zařízla", protože si "moc vyskakovaly". Piráti jsou jiná liga, bohužel o několik stupňů nebezpečnější, neboť mají dost rozsáhlou základnu v zahraničí a navíc jsou propojeni se spolky jako Antifa a jiné obskurní skupiny.

2 0
možnosti
VN

Zcela s Vámi souhlasím. Nejspíš je to opravdu úplně jiná liga, ale tím hůř.

0 0
možnosti
Foto

S tím perexem jste si nenapsal příliš kvalitní hodnocení.

0 0
možnosti
VN

V perexu nehodnotím sebe, ale dospělé, kteří si říkají Piráti. Chtěl jsem ve zkratce říct, že v nich vidím svým způsobem nebezpečné a často nevyzrálé osoby. Jejich nápady, např. ten poslední s maturitou, jsou takové úlety, že z mého pohledu by bylo logické, kdyby se pohybovali někde na okraji politického spektra a hranice volitelnosti. Ale chápu, že ne každý se mnou musí souhlasit, v první řadě samotní Piráti a jejich voliči. To je zcela normální.

0 0
možnosti
PK

Někdo schopnější pera,než jsem já definoval piráty s jistou mírou nadsázky jak v Čechách béčné takto:

,,Příznačné je, jak se ztrapňují a ukazují, že být mladý a vzdělaný není pro politiku žádná kvalifikace. Absence moudrosti, zato hromady pýchy. Stačí zhlédnout dvě videa kolující po internetu: na jednom z nich je, tuším, jeden z místopředsedů, který tvrdí, že už tatíček Masaryk varoval před lží šířenou po internetu. Na druhém je další chytrolín tvrdící, že po Brexitu budou britští výrobci limonád trávit svými produkty konzumenty. Smutné. Ale každá doba má asi své svazáky a své „Jasánky“.

4 0
možnosti
Foto

Ovšem Piráti jsou v mnoha dalších evropských zemích. Kdežto SPD a podobné spolky ne. A na rozdíl od SPD mají přeci jen možnost se trochu víc ustabilizovat. A z čeho si má chudák volič vybírat?

ODS by musel pěkně máknout, aby zamázla ošklivý flek z devadesátých let.

0 2
možnosti
Foto

Krásně napsaný, pravdivě.Souhlasím.

4 0
možnosti
JR

J33a30n 66R23á42ž

11. 9. 2019 11:17

Že t. zv. nesystemové subjekty, jako jsou Piráti, ANO i SPD mají větší podporu, než vsechny t. zv. "tradiční strany" dohromady, je jen a pouze vina těchto stran. ČSSD se svou předpotopní politikou, zcela se míjející s názory

předpokládané cílové skupiny voličů a ODS, která má v době, kdy voliči pravice chtějí razantního a charismatického lídra, který by vrátil pravici respekt, udržují v čele nevýrazného salonního intelektuála s charismem leklého kapra, ztrácí šanci výrazně v budoucnu ovlivňovat politiku. TOP09 je za zenitem, bude dál jen paběrkovat a KDU/ČSL stále hledá jak dál. Takže tyto strany jsou mimo pole zájmu.

A jen hlupáci se pak mohou divit, že ANO má stále kolem 30%, podpora Pirátů roste, ODS se nad 15-16% ne a ne dostat a ČSSD se blíží hranici volitelnosti.

Ach jo!

PS. Praha je stát ve státě a co se tam děje, už nikoho vzdáleného jak 20 km od ní, nezajímá.

7 0
možnosti
VN

R^ O ODS a ČSSD si myslím to samé a pokud jde o Prahu, je to pravda, ale zároveň je to velmi krátkozraké, protože hlavní město má velký vliv na celou naši ekonomiku.

3 0
možnosti
ND

A četla jsem, že zrušil auta pro dopravu k lékaři pro seniory na trojce, prý ať si jezdí taxikama, nevím jestli je to pravda.

Smutek.

2 0
možnosti
VN

Že bych se moc divil, říct nemůžu, ale doufám, že je to fake. :-)

3 0
možnosti

Chyba na straně nabídky je také vina voličů. Nestačí být pouhým pouhým voličem; pokud není straníkem který se může podílet na výběru kandidátů a stanovení volebního programu, tak může nanejvýš jednou za čtyři roky volit menší zlo.

1 0
možnosti
JR

J52a12n 41R30á94ž

11. 9. 2019 11:22

Když jsou strany nám sympatické v propadu, je nutno dát volební právo jen straníkům, kteří se aktivně podílejí na výběru kandidátů a tvorbě programu.

Dobrý nápad!

2 0
možnosti
JH

To je přesné - Buď se tedy na piráty infantilně hrajou, nebo jim ti darebáci opravdu imponují. U dětí pochopitelné, v politice tragické...

12 0
možnosti
Foto

Jé, to jsem nevěděl, že pan premiér je členem Pirátů! ;-D;-D;-D

0 1
možnosti
  • Počet článků 108
  • Celková karma 19,45
  • Průměrná čtenost 850x
Dívám se kolem sebe a často se nestačím divit, co všechno se dnes může stát, jaké problémy řešíme, čemu věnujeme pozornost. A říkám si, proč a kam se ztratil ten starý dobrý selský rozum?

Seznam rubrik