Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J16i87r98i 54T40i63c69h61y

6. 11. 2018 16:46

Environmentaliste nam tvrdi, ze se Zeme zhrouti, protoze teplota stoupne o 1,5C. Vyresime to tim, ze se ubytujeme bud na Mesici, nebo na Marsu.

0 0
možnosti

Pokud připustíme, že žádná planeta Sluneční soustavy není vhodná k obydlení, je hromadné vystěhování na nějakou vzdálenější exo-planetu kvůli energetické náročnosti prakticky vyloučeno. Já si myslím, že scénář bude takový, že Zemi prostě vybydlíme a pak postupně vyhyneme. :-)

0 0
možnosti

Vybydlíme, nevyhyneme, ale radikálně se sníží náš počet a i to nemnozí budou žít mnohem primitivnějším způsobem života "z ruky do huby".

1 0
možnosti

Jestliže někdo tvrdí, že odcestováním na jinou planetu se bude řešit přelidnění planety, tak zapomíná dodat, že i kdybychom připustili oba ty kroky, tedy těžko představitelné samotné cestování a ještě hůře představitelnou úpravu jiných planet k obrazu obyvatelnosti a obdělávatelnosti, tak při současném trendu populační exploze ani tohle není řešení. Jestliže každých 40 let se počet lidí zdvojnásobí, tak za 800 let to je milionkrát více než nyní.

Jednou bychom to zalidnili kompletně a zase bychom byli tam, kde jsme.

0 0
možnosti

Takže zůstává osvědčený vzorek, vyhladovět, vymlátit, zničit přírodními katastrofami 

0 0
možnosti
  • Počet článků 108
  • Celková karma 19,45
  • Průměrná čtenost 850x
Dívám se kolem sebe a často se nestačím divit, co všechno se dnes může stát, jaké problémy řešíme, čemu věnujeme pozornost. A říkám si, proč a kam se ztratil ten starý dobrý selský rozum?

Seznam rubrik