Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

I85v23o 86B97o76u74š91e

3. 7. 2018 15:16

Od momentu, kdy jsem se dočetl, že se jedná o řízený proces, jsem se čtením skončil.

0 3
možnosti
Foto

"Geniální" nepřímá úměra: Čím méně jich tady je, tím více je třeba se jich bát ;-D

1 2
možnosti
Foto

Tak "géniové" vždyky přijdou na nějaký nesmysl. No ale hlavně, že jim to dělá dobře....

0 0
možnosti
Foto

S celkovým vyzněním článku souhlasím, karmu jsem dal, ale přece jen musím v jednom bodu nesouhlasit. Velice mi vadí zdůrazňování, že nechceme NELEGÁLNÍ migranty. Podle mne nemáme chtít především MUSLIMSKÉ migranty. Jsou různé sluníčkové návrhy, že aby se chudáčkové plaváčkové netopili v moři, měl by se udělat letecký most z Afriky do Evropy. Asi by to fungovalo na čestné prohlášení "utíkám z válečné zóny" a pak by každý takhle letecky přivezený byl LEGÁLNÍM migrantem. A náš pan premiér, kterému jde hlavně o dotace pro Agrofert, neboli ne odstřižení od hlavního bruselského proudu, by příval tisíců muslimů obhajoval tím, že jsou to vlastně LEGÁLNÍ migranti, proti kterým jsme se nikdy nevymezovali.

10 0
možnosti

Připomíná to Titanik.

My tady dole v podpalubí už vodu máme. Vy si ještě v salonku první třídy můžete namlouvat, že je všechno v pořádku, dokud u vás voda není.

Loď se stejně potopí a je to jasné už pěkných pár hodin... (let):-/

8 0
možnosti
Foto

S Vaším textem se zcela ztotožňuji. Karma, ale pozor na adminy.

5 0
možnosti

Problém není v islamizaci Evropy. Ta je pouhým důsledkem úpadku naší civilizace, resp. jejich hodnot. Hodnot, které nazýváme "křesťanskými", ačkoliv jsme nejméně religiozní kout světa (a ČR je v tomhle hodně "dobrá").

Žijeme ve schizofrenní, naprosto rozvrácené době. Lpíme na "liberalismu", pod nímž si představujeme neomezenou svobodu pro sebe a který zaštiťujeme razantním omezováním svobody druhých (zákaz kouření v hospodách, presumpce viny pro podnikatele a OSVČ, snadnější vyvlastňování v tzv. "veřejném zájmu", absolutní ochrana i toho nejneschopnějšího zaměstnance před zaměstnavatelem, dovoz laciných čínských tretek a ekonomická likvidace domácích výrobců, kteří ještě přežívají tu právní...),.Ve své tupé krátkozrakosti zbavujeme se odpovědnosti za svoje konání a necháváme si tak vnucovat odpovědnost za chování jiných, protože osobní odpovědnost bolí, zatímco v té kolektivní lze vždy ukázat na někoho jiného, kdo "za to" může. Odpovězte si - co byste udělal, kdyby se na Vašem pozemku začala roztahovat skupina uprchlíků? Angažoval byste se sám - třeba tím, že byste zorganizoval skupinu obránců, která by je zpacifikovala, nebo byste někde v koutku seděl, nadával na poměry a čekal, až to někdo (Zeman, Babiš, Okamura) vyřeší?

Ne, problém skutečně není v islamizaci Evropy. Problém je v nás. V tom, že jsme se naučili očekávat hodně a dávat málo, hledět více na to, co může kdo udělat pro nás, než na to, co můžeme my udělat pro sebe... To jsou přesně znaky počínajícího zániku každé civilizace.

Zrušili jsme rodinu jako nefunkční model koexistence, jako základní jednotku lidského společenství. Místo ní máme modely paralelní existence takzvaně bez závazků, bez ohledu na pohlaví a počtu jedinců.

Víra je bludem pro staré a pomatené báby, Boží přikázání jsou tu proto, aby flanďáci ovládali lid.

Bible nám říká, že naše národy zahynou rukama primitivních národů. Historie to dokládá.

Prostě jsme ztratili pud sebezáchovy, zatímco imigranti ho mají. Nepotřebují Zemana ani Okamuru.

8 0
možnosti
Foto

Jakmile čtu slovo "hodnoty", natož pak "úpadek hodnot", dostávám osypky.

2 2
možnosti

Zajimave.

Dnes je tady vice blogu na toto tema.

Zaujala me vase poznamka o kulturne pestre evrope. Predpokladam ze narazite na to, jak se kultura meni kdyz cestujete ze statu do stau. Tedy jak kultury vypadaji kdyz jsou relativne izolovany.

Kdyz ctu neoliberalni blog, tak to vypada, ze chteji to same. Kulturni pestrost. No tu chteji dosahnou premichanim kultur. Coz mi ted logicky nesedi. Dusledkem takoveho premichani by doslo nakonec ke kulturnimu monolitu a vsechna ta pestrost kterou vyznavaji by zanikla.

Asi moc premyslim :-/

14 0
možnosti
Foto

to je dobře, že přemýšlíte. Máte pravdu, mícháním kultur lze dojít buď k unifikaci nebo k rozdrobení (na ghetta), nebude-li mísení dokonalé.

6 0
možnosti

Sluníčkáři prostě nejsou schopni pochopit zcela jednoduchý princip, že když na jednom území žijí lidé s protichůdnými představami o životě, nutně dojde ke konfliktům. Multikulti je extrémně nebezpečná a zvrácená ideologie, která konfliktům nepředchází, ale naopak je generuje.

20 0
možnosti
Foto

Ono to má dost společného s vlastnictvím. Ti, kteří nic nemají, nemohou o nic přijít. Tak se o to, co mají ostatní, rádi rozdělí. Prostě bolševici, ale multicolour.

7 0
možnosti

Účinné obraně hranic brání především to, že Unie má obrovskou pobřežní hranici s tisícovkami ostrůvků. To se prostě ubránit nedá. Kdo chce a nemá vyloženě smůlu, tak se do Unie prostě dostane. Důležitější než ochrana hranic je důsledné třídění migrantů na oprávněné a neoprávněné a pak jejich vracení. Ale tady je kámen úrazu. Jednak vypravení letadla s dvěma sty lidmi je pěkně drahé. To by se snad dalo vyřešit příspěvkem zemí, kam migranti nechodí. Horší je, že s navrácením uprchlíků musí souhlasit domovská země, která to často neudělá. A když migrant nemá doklady, tak ani nevíte, kam ho vrátit. V těchto případech se nabízí model Austrálie, která takové lidi vozí do táborů někde v Guinei. K tomu je ale zapotřebí souhlas země, kde by takové tábory byly. Já o žádné nevím. Je to začarovaný kruh. Pak je ještě jedno řešení, hodně drahé a dost utopické. Aby se taky africké země začaly ekonomicky pořádně rozvíjet a lidi neměli důvod někam odjíždět. Ale jak rozvíjet státy, které vznikly často uměle, obsahují stovky národů a v demokracii žít neumí? Řešení v horizontu sto let neexistuje.

5 0
možnosti

Nedá se bránit úplně, ale dá se to omezit.

1 0
možnosti
  • Počet článků 108
  • Celková karma 19,45
  • Průměrná čtenost 850x
Dívám se kolem sebe a často se nestačím divit, co všechno se dnes může stát, jaké problémy řešíme, čemu věnujeme pozornost. A říkám si, proč a kam se ztratil ten starý dobrý selský rozum?

Seznam rubrik